Starta e-handel

Starta e-handel

Allt du behöver för att starta en e-handel är en passion, en produkt eller tjänst som du ska sälja, samt en internetbaserad plattform. Någonting annat behöver du egentligen inte, inte ens ett startkapital. Här berättar vi hur du kan komma igång med din e-handel.

Val av plattform

Den viktigaste aspekten ur ett tekniskt perspektiv när du startar en butik på nätet är e-handelsplattformen. Det finns en rad olika gratisalternativ som du kan använda. Ett exempel är WooCommerce som finns tillgängligt som ett plugin till det vida använda CMS:et WordPress, helt utan kostnad. Allt du kräver för att få det att fungera är lite tekniskt kunnande. Om du inte klarar av att installera det själv, kanske du kan be en vän hjälpa dig att komma igång.

Det finns också gott om premiumalternativ. Dessa kostar visserligen en liten slant, ofta en summa som du betalar varje månad. Fördelen med dessa är att du inte behöver samma tekniska kunnande som du behöver ha för att komma igång med gratisalternativen. Ett exempel på en premiumplattform för e-handel är Shopify som kostar ungefär en hundring per månad. Företaget bakom plattformen har gjort allt de kan för att det ska vara så enkelt som möjligt att starta och driva en e-handelssajt. Shopify tar hand om allting som har med webbserven, säkerheten och betalning med kreditkort, allt för att du som butiksägare ska få mer tid över till att fokusera på att marknadsföra din webbplats.

Nackdelen med ett premiumalternativ som till exempel Shopify, är att den mer tekniskt kunnige ofta finner dessa något begränsade när det gäller att kunna ändra webbplatsens utseende för att få den att se ut precis som man vill. För att lösa detta problem, får du ofta ett stort urval av färdiga teman att välja bland, samt appar som du kan lägga till för att få önskad funktionalitet.

Spela varsamt

Spela varsamt

Att spela på casinon på nätet ger både spänning och underhållning i vardagen. Ibland vinner man, vilket naturligtvis är kanon, men ibland förlorar man också pengar. Att spela ansvarsfullt innebär att man inte spelar för mer pengar än vad man har råd att förlora. Genom att vara ansvarsfull i ditt spelande på nätet, kan du undvika att bli spelberoende och hamna i olika ekonomiska knipor som en följd av ditt spelande. Nedan får du några tips på hur du kan spela mer ansvarsfullt. Dessa fyra tips är nyckeln till ett ansvarsfullt spelande och du bör följa dessa för att verkligen kunna njuta av spelandet.

Huset har en fördel

Ansvarsfulla spelare förstår att huset har en fördel i form av bättre odds att vinna än vad spelaren har. Huset vinner oftast, och spelen är utformade på ett sätt som ser till att så är fallet. Att lura systemet är i princip omöjligt och genom att känna till att oddsen inte är på din sida, kan du enklare hålla dig till dina förutbestämda begränsningar vad gäller den tid du spelar och de pengar du spelar med.

Spela varsamt

Den sociala faktorn

Ansvarsfullt spelande äger rum i en social miljö, tillsammans med familj, vänner eller kollegor. Du bör alltid spela tillsammans med andra, eftersom det då är roligare att vinna och de andra kan hjälpa dig att hålla dig till dina begränsningar.

Begränsa ditt spelande

Ansvarsfullt spelande sker under en begränsad tidsperiod, både när det gäller varaktighet och frekvens. Om du sätter en begränsning för hur mycket tid och pengar du ska lägga på spelandet innan du börjar, är det enklare att hålla dig till denna.

Sätt en budget

Du bör se ditt spelande som ett nöje. Se därför till att ha en förutbestämd begränsning för hur mycket pengar du kan förlora med din budget.

Rensa ut och sälj

Rensa ut och sälj

Ibland har du helt enkelt fler saker än du behöver. När förrådet börjar svämma över kan det vara dags att börja göra sig av med en del av dessa. Du kan förstås skänka bort saker men varför inte passa på att tjäna pengar på det när du ändå håller på? Du kan till exempel sälja dina grejer på en loppis eller bakluckeloppis, vilket är ett populärt alternativ nuförtiden. Eller så kan du anordna din alldeles egna garagerea. Nedan berättar vi hur du lyckas med garagerean.

Marknadsför din garagerea

Om ingen känner till din garagerea, kommer naturligtvis ingen att dyka upp. Sätt upp lappar i ditt område samt i den lokala dagligvarubutiken och prata med dina grannar för att locka dem att komma och handla av dig. Tack vare den moderna tekniken kan du dessutom marknadsföra garagerean i sociala medier, till exempel genom att skapa ett evenemang på Facebook.

Rensa ut och sälj

Skaffa hjälp

Be dina barn att be sina vänner att hjälpa till för den goda sakens skull, dels genom att sälja deras saker också, men framför allt för att hjälpa till under dagen. Detta kommer inte bara att bredda urvalet av produkter som finns till försäljning, utan kommer också att ge dig extra hjälp med försäljningen. Se till att gå igenom och rengöra föremålen under dagarna före garagerean. Det finns ingenting värre än att sälja ett par jeans för en hundring och efteråt komma på att det låg en femhundring i fickan.

Ta inte överpriser

En viktig sak att komma ihåg är att inte ta överpriser för dina saker. Även om det aldrig är fel att tjäna pengar, är en av de viktiga anledningarna till att du säljer sakerna att du börjar få ont om plats. Det är med andra ord viktigt att du blir av med sakerna. Det innebär dock inte att du ska skänka bort grejerna heller.

Minska dina månadskostnader

Ett sätt att få mer pengar över varje månad är att öka dina inkomster, exempelvis genom en löneförhöjning eller med hjälp av ett extraknäck. Ett annat, i många fall smartare sätt att åstadkomma detta är att sänka de månatliga utgifterna. Här ger vi dig några handfasta tips på hur du kan göra detta.

Nyttja kommunaltrafiken

Du kan spara en hel del pengar på bensin och underhållskostnader, och kanske även parkeringsutgifter, genom att åka kommunalt. Du kan ta dig från ena sidan av staden till den andra, från jobbet och hem igen, och till många viktiga evenemang genom att åka bussen istället för att ta bilen.

Minska dina månadskonstnader

Sälj din bil

En bil är en av de sämsta investeringarna du kan göra, då den bara kostar en massa pengar och förlorar i värde över tid. Om din bil sällan används, exempelvis av ovanstående anledning, bör du överväga att sälja den. Om inte annat, kommer du att spara pengar på försäkringen. Om du lyckas sälja bilen till dess marknadsvärde, kan du få pengar att överföra till ditt sparkonto eller att använda till att betala av lån som har hög ränta.

Samåk till jobbet

Ett annat sätt att spara pengar på bilen är att samåka med en eller flera kollegor. Genom att ta bilen till och från jobbet färre dagar i veckan, kommer du att kunna göra stora besparingar på bensinkostnaden. Dessutom kommer du att slita betydligt mindre på bilen.

Ta med matlådor till jobbet

Om du äter ute varje dag finns det stora besparingar på att börja ta med matlåda till jobbet. Det kan röra sig om rester av maten du åt kvällen innan, eller så kan du använda förslagsvis söndagarna till att tillaga och förpacka matlådor för mer eller mindre hela nästkommande vecka. Genom att göra detta sparar du både pengar på maten och minskar dessutom spillet.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén