Ett sätt att få mer pengar över varje månad är att öka dina inkomster, exempelvis genom en löneförhöjning eller med hjälp av ett extraknäck. Ett annat, i många fall smartare sätt att åstadkomma detta är att sänka de månatliga utgifterna. Här ger vi dig några handfasta tips på hur du kan göra detta.

Nyttja kommunaltrafiken

Du kan spara en hel del pengar på bensin och underhållskostnader, och kanske även parkeringsutgifter, genom att åka kommunalt. Du kan ta dig från ena sidan av staden till den andra, från jobbet och hem igen, och till många viktiga evenemang genom att åka bussen istället för att ta bilen.

Minska dina månadskonstnader

Sälj din bil

En bil är en av de sämsta investeringarna du kan göra, då den bara kostar en massa pengar och förlorar i värde över tid. Om din bil sällan används, exempelvis av ovanstående anledning, bör du överväga att sälja den. Om inte annat, kommer du att spara pengar på försäkringen. Om du lyckas sälja bilen till dess marknadsvärde, kan du få pengar att överföra till ditt sparkonto eller att använda till att betala av lån som har hög ränta.

Samåk till jobbet

Ett annat sätt att spara pengar på bilen är att samåka med en eller flera kollegor. Genom att ta bilen till och från jobbet färre dagar i veckan, kommer du att kunna göra stora besparingar på bensinkostnaden. Dessutom kommer du att slita betydligt mindre på bilen.

Ta med matlådor till jobbet

Om du äter ute varje dag finns det stora besparingar på att börja ta med matlåda till jobbet. Det kan röra sig om rester av maten du åt kvällen innan, eller så kan du använda förslagsvis söndagarna till att tillaga och förpacka matlådor för mer eller mindre hela nästkommande vecka. Genom att göra detta sparar du både pengar på maten och minskar dessutom spillet.