Ibland har du helt enkelt fler saker än du behöver. När förrådet börjar svämma över kan det vara dags att börja göra sig av med en del av dessa. Du kan förstås skänka bort saker men varför inte passa på att tjäna pengar på det när du ändå håller på? Du kan till exempel sälja dina grejer på en loppis eller bakluckeloppis, vilket är ett populärt alternativ nuförtiden. Eller så kan du anordna din alldeles egna garagerea. Nedan berättar vi hur du lyckas med garagerean.

Marknadsför din garagerea

Om ingen känner till din garagerea, kommer naturligtvis ingen att dyka upp. Sätt upp lappar i ditt område samt i den lokala dagligvarubutiken och prata med dina grannar för att locka dem att komma och handla av dig. Tack vare den moderna tekniken kan du dessutom marknadsföra garagerean i sociala medier, till exempel genom att skapa ett evenemang på Facebook.

Rensa ut och sälj

Skaffa hjälp

Be dina barn att be sina vänner att hjälpa till för den goda sakens skull, dels genom att sälja deras saker också, men framför allt för att hjälpa till under dagen. Detta kommer inte bara att bredda urvalet av produkter som finns till försäljning, utan kommer också att ge dig extra hjälp med försäljningen. Se till att gå igenom och rengöra föremålen under dagarna före garagerean. Det finns ingenting värre än att sälja ett par jeans för en hundring och efteråt komma på att det låg en femhundring i fickan.

Ta inte överpriser

En viktig sak att komma ihåg är att inte ta överpriser för dina saker. Även om det aldrig är fel att tjäna pengar, är en av de viktiga anledningarna till att du säljer sakerna att du börjar få ont om plats. Det är med andra ord viktigt att du blir av med sakerna. Det innebär dock inte att du ska skänka bort grejerna heller.