Kategorier
Blogging

Vilken hängmatta passar för camping?

Att ge sig ut och campa är det många som uppskattar att göra. Varför inte testa något annat än att sova i tält? Att ha med en hängmatta ut, det är inte fel, utan ger en riktigt trevlig sovupplevelse! Idag finns det en massa olika hängmattor att välja på. Vill du ha en vanlig modell av hängmatta, kolla då in hängmatta.se. Sen finns det även olika slags turhängmattor på nätet att hitta. Det är både enkla varianter så väl som så kallade expeditionshängmattor.

Om du vill ha en extra hög liggkomfort, satsa gärna på en dubbelhängmatta. Det även om du sover ensam i den.

Tänk på att vissa hängmattor levereras utan rep att hänga upp dem med och att de kan köpas separat. Sedan kan det även vara bra att ha lite andra tillbehör för hängmattan. 

Hur hänger jag upp min hängmatta?

Att hänga upp en hängmatta ute i naturen är inte alls svårt. Det är bara att hitta ett gäng med träd på ett lämpligt avstånd från varandra där du vill övernatta. Det som kan vara bra att tänka på dock, det är vad gör vind- och väderförhållanden som råder där du ska sova. Om det blåser mycket eller är kallt, så är det ju bra att hitta ett vindskyddat ställe. 

Olika hängmattor kan idag ha olika upphängningssystem. Kolla noga vad som gäller för din hängmatta innan du ger dig ut för att campa med den.

Välja liggunderlag till hängmattan

Att bara ligga i hängmattan rätt upp och ner hela natten är inte att rekommendera. Du bör se till att isolera hängmattans botten, det med ett bra liggunderlag. Det oavsett om du har en varm sovsäck. Du kan gärna välja ett liggunderlag som isolerar bra. Oftast duger det med klassiska skumunderlag.

Se även till att ha en bra sovsäck som är tillräckligt varm. Det gör att du kan sova bekvämare och att du inte fryser. För även om sommaren kan ju nätterna bli svala eller kyliga.

Andra bra tillbehör 

Två andra saker du bör satsa på om du ska campa med en hängmatta, det är att ha ett myggnät med. Det finns idag anpassade myggnät för hängmattor. En annan sak att använda dig av, det är en tarp, så att du kan få en hängmatta med tak, särskilt bra om det regnar. Se även till att lägga ryggsäcken och annat under tarpen. En tarp är i princip ett vind- och vattenskyddande tygstycke. 

Om det är så att du har med dig barnen ut på camping i hängmatta, låt dem gärna ha en egen hängmatta, om de vill det. Det brukar vara bekvämast för alla. Men om de inte vill, se till att du har en dubbelhängmatta så ni får plats!

Ta gärna med pannlampor samt lyktor, för att kunna ha lite kvällsmys i hängmattan. Om det är första gången ni är ute, ta en kortare tur att börja med. Det så att ni kan gå hem om det inte var så kul som barnen trodde!